Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i szybki do zrobienia piernik, bardzo miękki i puszysty
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 7603
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1110
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11318
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 409
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 7603
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1110
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11318
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 409
Składniki
Białka ubić z solą na sztywno, odstawic. żółtka ubić z cukrem następnie dodawać na przemian olej , gorącą kawę,miód.
Mąkę wymieszać razem z sodą i przyprawą do piernika a następnie dodać do płynnej masy, wymieszać i dodać pianę z białek i delikatnie polaczyc. Tortownicę wysmarować margaryną i obsypać bułką tartą.
Piec w 180 stopniach ok godziny. Porcja na tortownicę, na dużą blachę trzeba zrobić podwójną porcję
Można dodać bakalie do masy orzechy, można przekroić i posmarować dzemem i masą jak kto chce