Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są smaczne i robi się je szybko i przyjemnie:))
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 518
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 422
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1520
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 518
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 422
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1520
Składniki
Jabłka obrać, pokroić na kawałki. Wszystkie składniki ciasta wyrobic , jak na pierogi. Musi być miękkie. Rozwałkować, wyciąć krążki, nakładać po kawałku jabłka i sklejać, jak pierożki. Można posmarować rozmąconym jajkiem i posypać cukrem.Piec na złoty kolor w tem. 170 st. ok.35min. Można też polać pierożki polewą(po upieczeniu): 1/4 kostki masła-rozpuścić, dodać tyle cukru pudru, żeby powstała masa i dodać aromat pomarańczowy.Polewamy i czekamy, aż zastygnie-super! Smacznego. .