Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placek z marmoladą i kruszonką"
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 43
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1494
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 299
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3275
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 554
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 43
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1494
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 299
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3275
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 554
Składniki
Masło posiekaj z cukrem, solą, jajkami oraz mąką i proszkiem do pieczenia. Kiedy powstaną grudki, szybko zagnieć rękoma ciasto. Uformuj z niego kulę. Owiń ją folią spożywczą i włóż do zamrażalnika na około 15 minut.
Schłodzone ciasto grubo zetrzyj wprost na blachę posmarowaną tłuszczem. Kawałeczki ciasta dociśnij dłonią do spodu blachy. Placek posmaruj marmoladą. Zagnieć na kruszonkę. Posyp nią wierzch ciasta.
Migdały zmiel. Posyp nimi placek. Ciasto wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. Piecz około 45 minut.Źródło: Tina