Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placek z marmoladą i kruszonką"
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 18933
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 19305
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 18933
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 19305
Składniki
Masło posiekaj z cukrem, solą, jajkami oraz mąką i proszkiem do pieczenia. Kiedy powstaną grudki, szybko zagnieć rękoma ciasto. Uformuj z niego kulę. Owiń ją folią spożywczą i włóż do zamrażalnika na około 15 minut.
Schłodzone ciasto grubo zetrzyj wprost na blachę posmarowaną tłuszczem. Kawałeczki ciasta dociśnij dłonią do spodu blachy. Placek posmaruj marmoladą. Zagnieć na kruszonkę. Posyp nią wierzch ciasta.
Migdały zmiel. Posyp nimi placek. Ciasto wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. Piecz około 45 minut.Źródło: Tina