Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placek z marmoladą i kruszonką"
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 15
Tarta czekoladowo-malinowa to ciasto, które świetnie sprawdzi się na każdą ok...
Odsłon: 281
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 15
Tarta czekoladowo-malinowa to ciasto, które świetnie sprawdzi się na każdą ok...
Odsłon: 281
Składniki
Masło posiekaj z cukrem, solą, jajkami oraz mąką i proszkiem do pieczenia. Kiedy powstaną grudki, szybko zagnieć rękoma ciasto. Uformuj z niego kulę. Owiń ją folią spożywczą i włóż do zamrażalnika na około 15 minut.
Schłodzone ciasto grubo zetrzyj wprost na blachę posmarowaną tłuszczem. Kawałeczki ciasta dociśnij dłonią do spodu blachy. Placek posmaruj marmoladą. Zagnieć na kruszonkę. Posyp nią wierzch ciasta.
Migdały zmiel. Posyp nimi placek. Ciasto wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. Piecz około 45 minut.Źródło: Tina