Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Polska kremówka"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25860
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2986
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1384
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25860
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2986
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1384
Składniki
Ciasto francuskie rozmroź (najlepiej wyjmij z zamrażarki na noc). l Pokrój je na 6 prostokątów i opiecz w 220 st. C. Budyń ugotuj z dodatkiem cukru i schłódź. Masło utrzyj na puch, dodawaj stopniowo budyń i zmiksuj. Śmietanę ubij z cukrem pudrem i śmietan-fixem. Płaty schłodzonego ciasta przełóż kremami. Dolną warstwą ma być krem budyniowy, górną – bita śmietana.
Kremówki możesz podawać z sosem truskawkowym, udekorowane czekoladowymi serduszkami.
Czas przygotowania: 60 minut 380 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień