Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Polska kremówka"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1435
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1448
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1598
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1435
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1448
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1598
Składniki
Ciasto francuskie rozmroź (najlepiej wyjmij z zamrażarki na noc). l Pokrój je na 6 prostokątów i opiecz w 220 st. C. Budyń ugotuj z dodatkiem cukru i schłódź. Masło utrzyj na puch, dodawaj stopniowo budyń i zmiksuj. Śmietanę ubij z cukrem pudrem i śmietan-fixem. Płaty schłodzonego ciasta przełóż kremami. Dolną warstwą ma być krem budyniowy, górną – bita śmietana.
Kremówki możesz podawać z sosem truskawkowym, udekorowane czekoladowymi serduszkami.
Czas przygotowania: 60 minut 380 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień