Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super ciasto na zakończenie lata, ale nie tylko...
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1847
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2288
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 82
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 169
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1475
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1847
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2288
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 82
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 169
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1475
Składniki
Upiec jasny biszkopt. Do miski dajemy 3 żółtka i ucieramy na puch z cukrem pudrem (cukru dajemy ile chcemy w zależności, jaki stopień słodkości lubimy ;) ). Następnie dodajemy serek mascarpone i jogurt grecki. Wszystko mieszamy na gładką masę. W drugiej misce ubijamy śmietanę z śmietan-fixami. Łączymy jedną masę z drugą. W garnuszku rozpuszczamy żelatynę w niewielkiej ilości wody i dodajemy do masy. Galaretki kroimy w kostkę. Biszkopt po ostygnięciu przecinamy na pół. Masę dzielimy (do przełożenia ciasta więcej), do tej częsci masy dajemy pokrojone galaretki i wykładamy na blat ciasta. Układamy trochę malin i borówek. Przykrywamy drugim blatem. Wykładamy resztę masy. Wyrównujemy górę i boki. Wierzch ozdabiamy resztą owoców. SMACZNEGO! :)