Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super ciasto na zakończenie lata, ale nie tylko...
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 255
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1066
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 68
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 255
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1066
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 68
Składniki
Upiec jasny biszkopt. Do miski dajemy 3 żółtka i ucieramy na puch z cukrem pudrem (cukru dajemy ile chcemy w zależności, jaki stopień słodkości lubimy ;) ). Następnie dodajemy serek mascarpone i jogurt grecki. Wszystko mieszamy na gładką masę. W drugiej misce ubijamy śmietanę z śmietan-fixami. Łączymy jedną masę z drugą. W garnuszku rozpuszczamy żelatynę w niewielkiej ilości wody i dodajemy do masy. Galaretki kroimy w kostkę. Biszkopt po ostygnięciu przecinamy na pół. Masę dzielimy (do przełożenia ciasta więcej), do tej częsci masy dajemy pokrojone galaretki i wykładamy na blat ciasta. Układamy trochę malin i borówek. Przykrywamy drugim blatem. Wykładamy resztę masy. Wyrównujemy górę i boki. Wierzch ozdabiamy resztą owoców. SMACZNEGO! :)