Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Poziomkowy torcik z mascarpone"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 248
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1326
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4166
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1155
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 248
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1326
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4166
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1155
Składniki
Przepis przysłała Alina Waliczek z Dzimierza.
Zimne białka ubij z solą. Ubijając, dosypuj po łyżce cukru (piana powinna być sztywna i lśniąca). Dodaj mąkę ziemniaczaną i ocet, ubij.
Masę włóż do szprycy, na papierze do pieczenia uformuj dwa koła o śr. 28 cm i 20 cm (koła możesz zrobić ozdobne – w kształcie rozetek). Wstaw do rozgrzanego piekarnika do 110°C na 5 min. Zmniejsz do 90°C, piecz przy uchylonych drzwiczkach ok. półtorej godziny.
Kremówkę ubij. Połącz z mascarpone. Połowę rozsmaruj na dużej bezie, ułóż owoce. Przykryj drugą bezą. Rozsmaruj krem, ozdób owocami i miętą.Źródło: Chwila dla Ciebie