Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Poziomkowy torcik z mascarpone"
Lekki deserek składający się z twarogu z dodatkiem maku, śmietanki oraz pure...
Odsłon: 62
Dynia to wspaniałe warzywo, które możemy przygotować zarówno na słono jak i s...
Odsłon: 84
Wyjątkowe połączenie warzyw i owoców polanych sosem jogurtowo-majonezowym. So...
Odsłon: 147
Proponuję zamknąć trochę słońca w słoiki na zimę, a w nich marchewkę połączon...
Odsłon: 390
Przepis na lekką, zdrową i aromatyczną zupę z zielonych warzyw, którą przygot...
Odsłon: 1359
Lekki deserek składający się z twarogu z dodatkiem maku, śmietanki oraz pure...
Odsłon: 62
Dynia to wspaniałe warzywo, które możemy przygotować zarówno na słono jak i s...
Odsłon: 84
Wyjątkowe połączenie warzyw i owoców polanych sosem jogurtowo-majonezowym. So...
Odsłon: 147
Proponuję zamknąć trochę słońca w słoiki na zimę, a w nich marchewkę połączon...
Odsłon: 390
Przepis na lekką, zdrową i aromatyczną zupę z zielonych warzyw, którą przygot...
Odsłon: 1359
Składniki
Przepis przysłała Alina Waliczek z Dzimierza.
Zimne białka ubij z solą. Ubijając, dosypuj po łyżce cukru (piana powinna być sztywna i lśniąca). Dodaj mąkę ziemniaczaną i ocet, ubij.
Masę włóż do szprycy, na papierze do pieczenia uformuj dwa koła o śr. 28 cm i 20 cm (koła możesz zrobić ozdobne – w kształcie rozetek). Wstaw do rozgrzanego piekarnika do 110°C na 5 min. Zmniejsz do 90°C, piecz przy uchylonych drzwiczkach ok. półtorej godziny.
Kremówkę ubij. Połącz z mascarpone. Połowę rozsmaruj na dużej bezie, ułóż owoce. Przykryj drugą bezą. Rozsmaruj krem, ozdób owocami i miętą.Źródło: Chwila dla Ciebie