Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Przekładaniec żywiecki z dwoma kremami"
Polecam smaczny chlebek, który przygotujecie prosto i szybko. Chlebek swoją ś...
Odsłon: 93
Idealne danie w czasie jesiennego grzybobrania.
Odsłon: 29
Kluseczki z kaszki kukurydzianej z dodatkiem parmezanu, czosnku i ziół to pro...
Odsłon: 40
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 804
Polecam smaczny chlebek, który przygotujecie prosto i szybko. Chlebek swoją ś...
Odsłon: 93
Idealne danie w czasie jesiennego grzybobrania.
Odsłon: 29
Kluseczki z kaszki kukurydzianej z dodatkiem parmezanu, czosnku i ziół to pro...
Odsłon: 40
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 804
Składniki
Zagnieć masło z miodem, żółtkami, mąką, mlekiem oraz sodą i cukrem. Ciasto odstaw do lodówki na dobę. Potem podziel je na 3 części. Każdą rozwałkuj na placek i ułóż na osobnej blasze przykrytej pergaminem. Placki piecz po 20 minut w temp. 180 st. Wystudź je.
Krem z kaszy manny: mleko zagotuj, wsyp kaszkę. Gotuj, ciągle mieszając, do zgęstnienia. Wystudź. Zimną kaszkę utrzyj z cukrem pudrem i margaryną. Krem budyniowy: z mleka, cukru i proszku budyniowego ugotuj budyń. Przestudź go. Placki przełóż kremami. Obciąż deseczką i odstaw na noc. Gotowe ciasto posmaruj polewą czekoladową. Udekoruj np. kolorowym lukrem i perełkami cukrowymi.Źródło: Tina