Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Przekładaniec żywiecki z dwoma kremami"
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4816
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13084
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5764
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7352
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4816
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13084
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5764
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7352
Składniki
Zagnieć masło z miodem, żółtkami, mąką, mlekiem oraz sodą i cukrem. Ciasto odstaw do lodówki na dobę. Potem podziel je na 3 części. Każdą rozwałkuj na placek i ułóż na osobnej blasze przykrytej pergaminem. Placki piecz po 20 minut w temp. 180 st. Wystudź je.
Krem z kaszy manny: mleko zagotuj, wsyp kaszkę. Gotuj, ciągle mieszając, do zgęstnienia. Wystudź. Zimną kaszkę utrzyj z cukrem pudrem i margaryną. Krem budyniowy: z mleka, cukru i proszku budyniowego ugotuj budyń. Przestudź go. Placki przełóż kremami. Obciąż deseczką i odstaw na noc. Gotowe ciasto posmaruj polewą czekoladową. Udekoruj np. kolorowym lukrem i perełkami cukrowymi.Źródło: Tina