Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Przekładaniec żywiecki z dwoma kremami"
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 439
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 110
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5475
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1085
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 427
Dzisiaj zapraszam na sernik „Plaster miodu”, czyli ciasto bez pieczenia o del...
Odsłon: 1148
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 439
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 110
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5475
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1085
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 427
Dzisiaj zapraszam na sernik „Plaster miodu”, czyli ciasto bez pieczenia o del...
Odsłon: 1148
Składniki
Zagnieć masło z miodem, żółtkami, mąką, mlekiem oraz sodą i cukrem. Ciasto odstaw do lodówki na dobę. Potem podziel je na 3 części. Każdą rozwałkuj na placek i ułóż na osobnej blasze przykrytej pergaminem. Placki piecz po 20 minut w temp. 180 st. Wystudź je.
Krem z kaszy manny: mleko zagotuj, wsyp kaszkę. Gotuj, ciągle mieszając, do zgęstnienia. Wystudź. Zimną kaszkę utrzyj z cukrem pudrem i margaryną. Krem budyniowy: z mleka, cukru i proszku budyniowego ugotuj budyń. Przestudź go. Placki przełóż kremami. Obciąż deseczką i odstaw na noc. Gotowe ciasto posmaruj polewą czekoladową. Udekoruj np. kolorowym lukrem i perełkami cukrowymi.Źródło: Tina