Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Przekładaniec żywiecki z dwoma kremami"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17363
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 515
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 79
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 194
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 184
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17363
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 515
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 79
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 194
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 184
Składniki
Zagnieć masło z miodem, żółtkami, mąką, mlekiem oraz sodą i cukrem. Ciasto odstaw do lodówki na dobę. Potem podziel je na 3 części. Każdą rozwałkuj na placek i ułóż na osobnej blasze przykrytej pergaminem. Placki piecz po 20 minut w temp. 180 st. Wystudź je.
Krem z kaszy manny: mleko zagotuj, wsyp kaszkę. Gotuj, ciągle mieszając, do zgęstnienia. Wystudź. Zimną kaszkę utrzyj z cukrem pudrem i margaryną. Krem budyniowy: z mleka, cukru i proszku budyniowego ugotuj budyń. Przestudź go. Placki przełóż kremami. Obciąż deseczką i odstaw na noc. Gotowe ciasto posmaruj polewą czekoladową. Udekoruj np. kolorowym lukrem i perełkami cukrowymi.Źródło: Tina