Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Przepis na ciasto drożdżowe"
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1026
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2935
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1026
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2935
Składniki
Przygotuj zaczyn drożdżowy. Kiedy wyrośnie, połącz go z resztą składników. Wyrób ciasto, odstaw do wyrośnięcia. Zagnieć kruszonki, schłodź w lodówce.
Wyrośnięte ciasto rozłóż na prostokątnej blaszce. Posmaruj je dżemem lub konfiturami z jagód. Posyp kruszonką. Piecz 50 min w temp. 180°C.
<strong>Przepis nadesłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego</strong>Źródło: Takie jest życie