Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Przepis na ciasto drożdżowe"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14222
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1647
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16241
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6543
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14222
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1647
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16241
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6543
Składniki
Przygotuj zaczyn drożdżowy. Kiedy wyrośnie, połącz go z resztą składników. Wyrób ciasto, odstaw do wyrośnięcia. Zagnieć kruszonki, schłodź w lodówce.
Wyrośnięte ciasto rozłóż na prostokątnej blaszce. Posmaruj je dżemem lub konfiturami z jagód. Posyp kruszonką. Piecz 50 min w temp. 180°C.
<strong>Przepis nadesłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego</strong>Źródło: Takie jest życie