Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Przepis na ciasto drożdżowe"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1963
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1641
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2647
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1963
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1641
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2647
Składniki
Przygotuj zaczyn drożdżowy. Kiedy wyrośnie, połącz go z resztą składników. Wyrób ciasto, odstaw do wyrośnięcia. Zagnieć kruszonki, schłodź w lodówce.
Wyrośnięte ciasto rozłóż na prostokątnej blaszce. Posmaruj je dżemem lub konfiturami z jagód. Posyp kruszonką. Piecz 50 min w temp. 180°C.
<strong>Przepis nadesłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego</strong>Źródło: Takie jest życie