Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Puszysty sernik na zimno"
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113062
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 585
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113062
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 585
Składniki
Piekarnik rozgrzej do temp. 180oC. Białka ubij, pod koniec ubijania dodawaj porcjami: żółtka, cukier, obie mąki z proszkiem do pieczenia i kakao. Formę o śr. 21 cm natłuść, wysyp np. bułką tartą, wlej ciasto, piecz ok. 35 min.
Śmietanę ubij na sztywno z cukrem, miksując dodaj serki, wlej przestudzoną żelatynę rozpuszczoną w małej ilości gorącej wody i miksuj, aż się połączy z masą.
Masę wylej na biszkopt i wstaw do lodówki na ok. 2 godz. Gdy stężeje, ułóż na niej truskawki, zalej zastygającą galaretką. Ponownie schłodź, by stężała.Źródło: Świat kobiety