Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pyszne ciasto z truskawkami"
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1235
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 172
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 474
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 73
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1235
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 172
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 474
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 73
Składniki
Białka ubij z połową cukru i szczyptą soli. Dodaj migdały, przemieszaj. Na pergaminie narysuj krążek o średnicy ok. 24 cm, rozsmaruj na nim masę. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175 stopni. Piecz 25 minut.
Galaretkę rozpuść w 1 i 1/3 szkl. wrzątku. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Przestudź. Upieczony spód ułóż na paterze, polej czekoladą. Na ciasto nałóż obręcz od tortownicy.
Truskawki umyj, osusz, ustaw pionowo na cieście. Zalej tężejącą galaretką. Odstaw na 4 godziny do lodówki.
Twaróg zmiel, dodaj śmietanę, skórkę z cytryny, resztę cukru i zagęstnik. Ubij na puszystą masę. Przełóż ją do szprycy i udekoruj ciasto.Źródło: Naj