Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pyszne ciasto z truskawkami"
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 478
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 163
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 375
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 168
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 110
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 478
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 163
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 375
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 168
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 110
Składniki
Białka ubij z połową cukru i szczyptą soli. Dodaj migdały, przemieszaj. Na pergaminie narysuj krążek o średnicy ok. 24 cm, rozsmaruj na nim masę. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175 stopni. Piecz 25 minut.
Galaretkę rozpuść w 1 i 1/3 szkl. wrzątku. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Przestudź. Upieczony spód ułóż na paterze, polej czekoladą. Na ciasto nałóż obręcz od tortownicy.
Truskawki umyj, osusz, ustaw pionowo na cieście. Zalej tężejącą galaretką. Odstaw na 4 godziny do lodówki.
Twaróg zmiel, dodaj śmietanę, skórkę z cytryny, resztę cukru i zagęstnik. Ubij na puszystą masę. Przełóż ją do szprycy i udekoruj ciasto.Źródło: Naj