Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 108
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 67
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 108
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 67
Składniki
Białka ubić na sztywna piane , pod koniec dodać cukier, zółtka roztrzepac i dodać do białek, wymieszaqc mikserem , dodac po trochu make i wymieszać delikatnie łyżką drewniana , piec biszkopt ok 40 min. w temperaturze ok 150-160 stopni. Mleko gotować w puszce ok 2 godzin., po wystygnieciu , zmiksować Kasie lub mało po trochu dodając ugotowany karmel. Przekrojony biszkopt nasączyć likierem i przełożyc kremem. Na wierzchu posmarować kremem i posypać podprażonym sezamem i udekorowac wisniami :) Smacznego !