Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 888
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4520
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1138
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 508
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 888
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4520
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1138
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 508
Składniki
Białka ubić na sztywna piane , pod koniec dodać cukier, zółtka roztrzepac i dodać do białek, wymieszaqc mikserem , dodac po trochu make i wymieszać delikatnie łyżką drewniana , piec biszkopt ok 40 min. w temperaturze ok 150-160 stopni. Mleko gotować w puszce ok 2 godzin., po wystygnieciu , zmiksować Kasie lub mało po trochu dodając ugotowany karmel. Przekrojony biszkopt nasączyć likierem i przełożyc kremem. Na wierzchu posmarować kremem i posypać podprażonym sezamem i udekorowac wisniami :) Smacznego !