Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 668
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1001
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2009
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 668
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1001
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2009
Składniki
Ciasto: Margarynę posiekać w mące, dodać pozostałe składniki. Zagnieść. Podzielić na 2 części, rozwałkować, upiec na papierze do pieczenia na jasno złoty kolor w blaszce do sernika. Kiedy ciasto jest upieczone można robić krem, ponieważ na ciasto wylewa się gorący krem.
Krem: Margarynę rozpuścić, dodać cukier, przestudzić. Do przestudzonego tłuszczu dodać jaja, mieszać, dodać mąkę, wymieszać, aby powstała jednolita masa, dodać zapach waniliowy. Mleko zagotować. Wlewać cienkim strumieniem do masy, mieszać. Gotować aż będzie gęsty. Połowę kremu wylać na placek, przykryć drugim, posypać wiórkami. Przykryć, żeby zaparowało ciasto. Piec ok. 20 minut na jasno złoty kolor. Smacznego ;)