Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada mocno czekoladowa"
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 76
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 75
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 104
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 51
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 76
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 75
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 104
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 51
Składniki
Krem: jajka ubij z cukrem na parze. Do ciepłej masy dodaj drobno startą czekoladę i przesiane kakao, mieszaj, aż czekolada się stopi. Ostudź. Margarynę utrzyj, dodając masę.
Biszkopt: białka ubij na sztywno. Dodaj cukier i żółtka, ubijaj, aż masa będzie sztywna. Mąkę przesiej z proszkiem i kakao, dodaj do masy, powoli wymieszaj. Wylej na blachę, piecz ok. 25 min w 170°C. Ciepły biszkopt przykryj bawełnianą ściereczką, zwiń, ostudź.
Galaretkę przygotuj wg przepisu na opakowaniu. Biszkopt rozwiń, posmaruj 3/4 kremu. Ułóż przez całą długość rolady pasek galaretki, zwiń. Roladę posmaruj odłożonym kremem, ozdób owocami i czekoladową posypką.
Czas przygotowania: 55 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 1,40 złŹródło: Chwila dla Ciebie