Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada z galaretkami"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 164
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15540
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 168
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 164
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15540
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 168
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Składniki
Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywno. Dodaj cukier, a potem żółtka. Do puszystej masy wsyp pozostałe . Całość wymieszaj, po czym wylej na blaszkę i piecz 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
Gotowy biszkopt wyjmij z formy, rozłóż na wilgotnej ściereczce i zwiń w rulon.
Każdą galaretkę rozpuść osobno w 3/4 szklanki wody. Po ostygnięciu, pokrój w kostkę.
Mleko zagotuj z cukrem, budyniem i mąką. Na koniec dodaj masło.
Z gotowej masy odłóż 3 łyżki na dekorację rolady. Do pozostałej przestudzonej części dodaj 2/3 kostek galaretek.
Roladę rozwiń, nasmaruj większą częścią masy, ponownie zroluj i udekoruj pozostałymi składnikami.
<strong>Jadwiga Kwiek z Zakliczyna</strong>Źródło: Super TV