Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada z grejpfrutem"
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 84
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego przepisu są bazą do...
Odsłon: 114
Smaczna i prosta w przygotowaniu pizza , którą uwielbiają mali i duzi smakosz...
Odsłon: 64
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 84
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego przepisu są bazą do...
Odsłon: 114
Smaczna i prosta w przygotowaniu pizza , którą uwielbiają mali i duzi smakosz...
Odsłon: 64
Składniki
Do ciasta biszkoptowego użyjmy przesianej mąki tortowej, typ 450.
Jajka ubijamy z cukrem w gorącej kąpieli wodnej 5 minut. Wyjmujemy i nadal ubijamy, aż masa zgęstnieje. Lekko mieszamy z mąką.
Ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy na 15 min do piekarnika nagrzanego do 200oC. Biszkopt przekładamy na czystą ściereczkę, odrywamy papier, ciasto rolujemy i zostawiamy do wystygnięcia.
Miękkie masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym tak długo, aż cukier się rozpuści. Dodajemy twaróg. Grejpfrut obieramy, dzielimy na cząsteczki. Z każdej cząstki zdejmujemy błonkę i kroimy na mniejsze kawałki.
Ciasto rozwijamy, smarujemy kremem, posypujemy grejpfrutem, ponownie zwijamy. Roladę owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki do stężenia. Kroimy w plasterki, dekorujemy owocami, miętą i bitą śmietaną.
Wartość odżywcza 1 porcji: 245 kcal, Białko 3,7 g, Tłuszcz 17 g, Węglowodany 54 g
Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej porcji około 0,90 złŹródło: Rewia