Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rurki z kremem budyniowym. Są kruche i bardzo smaczne. Proporcje składników wystarczają na ok. 20 rurek.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118339
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8470
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3130
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2232
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1581
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118339
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8470
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3130
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2232
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1581
Składniki
CIASTO: Zagnieć ciasto ze wszystkich składników. Odłóż je w zimne miejsce np. do lodówki na około 30 minut. Następnie ciasto rozwałkuj na cienki płat. Wytnij z niego długie paski i nakręć na foremki do rurek. Piecz ok. 15 minut w 200°C *Najlepiej nie gnieść zbyt dużo razy bo zaczyna się rozwarstwiać.
MASA: Mleko zagotuj razem z margaryną. W oddzielnym naczyniu wymieszaj resztę składników. Gdy mleko się zagotuje należy wlać do niego mieszankę i mieszać. Gdy powstanie budyń odłóż go do wystygnięcia.
Nadziej rurki kremem i gotowe ! Smacznego :)