Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rurki z kremem budyniowym. Są kruche i bardzo smaczne. Proporcje składników wystarczają na ok. 20 rurek.
Polecam.
Odsłon: 1031
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 794
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 101
Polecam.
Odsłon: 1031
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 794
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 101
Składniki
CIASTO: Zagnieć ciasto ze wszystkich składników. Odłóż je w zimne miejsce np. do lodówki na około 30 minut. Następnie ciasto rozwałkuj na cienki płat. Wytnij z niego długie paski i nakręć na foremki do rurek. Piecz ok. 15 minut w 200°C *Najlepiej nie gnieść zbyt dużo razy bo zaczyna się rozwarstwiać.
MASA: Mleko zagotuj razem z margaryną. W oddzielnym naczyniu wymieszaj resztę składników. Gdy mleko się zagotuje należy wlać do niego mieszankę i mieszać. Gdy powstanie budyń odłóż go do wystygnięcia.
Nadziej rurki kremem i gotowe ! Smacznego :)