Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Serniczek na zimno pod owocami"
Nic nie cieszy bardziej niż domowe danie, które łączy w sobie prostotę przygo...
Odsłon: 117
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 910
Zaserwuj to ciasto francuskie z wędzonym łososiem, gdy potrzebujesz efektowne...
Odsłon: 5542
Kremowy deser z serka mascarpone z dodatkiem musu brzoskwiniowego i z egzotyc...
Odsłon: 66
Nic nie cieszy bardziej niż domowe danie, które łączy w sobie prostotę przygo...
Odsłon: 117
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 910
Zaserwuj to ciasto francuskie z wędzonym łososiem, gdy potrzebujesz efektowne...
Odsłon: 5542
Kremowy deser z serka mascarpone z dodatkiem musu brzoskwiniowego i z egzotyc...
Odsłon: 66
Składniki
Cztery galaretki o tym samym smaku rozpuść w litrze wrzątku. Dokładnie wymieszaj, ostudź.
Gdy galaretki zaczną tężeć, dokładnie wymieszaj je z serkiem waniliowym. Formę wyłóż folią do żywności, włóż masę serową, równomiernie rozsmaruj. Formę szczelnie owiń folią spożywczą, włóż na kilka godzin do lodówki.
Owoce sezonowe przebierz, ułóż na masie serowej. Pozostałą galaretkę przygotuj według przepisu na opakowaniu. Schłodź. Gdy zacznie tężeć, zalej sernik.
<strong>Czas przygotowania: 30 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 1,90 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie