Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik pod galaretką"
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2635
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 431
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 188
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 6461
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 378
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2635
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 431
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 188
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 6461
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 378
Składniki
Przepis przysłała Sylwia Ładyga z Brzegów
Biszkopt: białka ubij, dodając po łyżce cukru, żółtka, mąkę przesianą z kakao. Połącz. Piecz ok. 20 min w 170°C.
Masa: dwie galaretki rozpuść w 300 ml gorącej wody. Twaróg zmiel, połącz z sokiem cytrynowym, cukrami i tężejącą galaretką. Kremówkę ubij, połącz z masą. Rozsmaruj na biszkopcie, schłodź.
Pozostałe galaretki rozpuść w 700 ml wody. Sernik udekoruj pomarańczami, polej galaretką. Schłodź.Źródło: Chwila dla Ciebie