Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik pod galaretką"
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1636
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 876
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1636
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 876
Składniki
Przepis przysłała Sylwia Ładyga z Brzegów
Biszkopt: białka ubij, dodając po łyżce cukru, żółtka, mąkę przesianą z kakao. Połącz. Piecz ok. 20 min w 170°C.
Masa: dwie galaretki rozpuść w 300 ml gorącej wody. Twaróg zmiel, połącz z sokiem cytrynowym, cukrami i tężejącą galaretką. Kremówkę ubij, połącz z masą. Rozsmaruj na biszkopcie, schłodź.
Pozostałe galaretki rozpuść w 700 ml wody. Sernik udekoruj pomarańczami, polej galaretką. Schłodź.Źródło: Chwila dla Ciebie