Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik porzeczkowy"
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 34
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 173
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 34
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 173
Składniki
Zmiksuj biszkopty, wymieszaj z margaryną. Porzeczki zmiksuj, przetrzyj przez sitko. Zmiel twaróg, utrzyj z cukrem, chałwą, cukrem waniliowym oraz sokiem z cytryny. Dodaj porzeczki.
Śmietanę ubij na sztywno, żelatynę rozpuść w 1/3 szklanki wrzątku, ostudź. Wymieszaj je z masą serową. Na stężony spód wyłóż masę serową. Udekoruj.
Porcje 15. 40 min. Cena 1,80 zł. Kalorie 320.
<strong>Przepis przysłała Magdalena Tabaczyk z Barwina</strong>Źródło: Bella Relaks