Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik porzeczkowy"
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2249
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3316
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1368
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2116
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2249
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3316
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1368
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2116
Składniki
Zmiksuj biszkopty, wymieszaj z margaryną. Porzeczki zmiksuj, przetrzyj przez sitko. Zmiel twaróg, utrzyj z cukrem, chałwą, cukrem waniliowym oraz sokiem z cytryny. Dodaj porzeczki.
Śmietanę ubij na sztywno, żelatynę rozpuść w 1/3 szklanki wrzątku, ostudź. Wymieszaj je z masą serową. Na stężony spód wyłóż masę serową. Udekoruj.
Porcje 15. 40 min. Cena 1,80 zł. Kalorie 320.
<strong>Przepis przysłała Magdalena Tabaczyk z Barwina</strong>Źródło: Bella Relaks