Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to niezawodny sernik z kolekcji przepisów mojej babci.Rozpływa w się w ustach...
Przepis dnia
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 189
Delikatna biała pizza z ziemniakami, gotowaną szynką Prosciutto cotto i pesto...
Odsłon: 103
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 226
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 2172
Warzywne smakowitości. Połączenie smaku orzechów włoskich, granatu i kolendry...
Odsłon: 79
Temu smaku nie oprze się nikt, wypróbuj i przekonaj się. To wyjątkowo aromaty...
Odsłon: 46
Przepis dnia
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 189
Delikatna biała pizza z ziemniakami, gotowaną szynką Prosciutto cotto i pesto...
Odsłon: 103
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 226
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 2172
Warzywne smakowitości. Połączenie smaku orzechów włoskich, granatu i kolendry...
Odsłon: 79
Temu smaku nie oprze się nikt, wypróbuj i przekonaj się. To wyjątkowo aromaty...
Odsłon: 46
Składniki
Twaróg i ugotowane ziemniaki mielimy. Margaryna + cukier +żółka--ucieramy na gładką masę, dodajemy mąkę pszen. i ziemniacz., cukier waniliowy ( może być aromat).Dodajemy twaróg, dalej ucieramy. Ubijamy pianę z białek i łączymy z masa serową. Dodajemy bakalie( rodzynki, skórkę pomarańczowa kandyz.). Można na dno blaszki ułożyć herbatniki lub pokruszyć. Pieczemy ok. 50 min w tem. 180 C.