Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik z czekoladą i nutą wiśni"
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1239
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 177
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 475
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 73
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1239
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 177
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 475
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 73
Składniki
Masło utrzyj z 1/2 szkl. cukru i 1 cukrem waniliowym. Dodaj czekoladę, 2 jajka oraz mąkę, kakao, proszek do pieczenia oraz mleko. Zmiksuj. Twaróg utrzyj z resztą cukru i cukru waniliowego. Wbij pozostałe jajka. Wsyp proszek budyniowy. Wymieszaj.
Podłużną foremkę posmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Na spodzie rozsmaruj ciemne ciasto. Nałóż na nie konfiturę. Rozsmaruj masę serową. Sernik piecz 75 minut w temp. 175oC. Wystudź i zamroź. Po rozmrożeniu ciasto udekoruj np. czekoladą.Źródło: Naj