Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik z czekoladą i nutą wiśni"
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 362
Po urlopie zostają wspomnienia nie tylko na zdjęciach :) Słoweńsko-chorwacka...
Odsłon: 122
Bowl to pożywne, zdrowe i lekkie danie, które możemy przygotować z naszych ul...
Odsłon: 335
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 229
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 362
Po urlopie zostają wspomnienia nie tylko na zdjęciach :) Słoweńsko-chorwacka...
Odsłon: 122
Bowl to pożywne, zdrowe i lekkie danie, które możemy przygotować z naszych ul...
Odsłon: 335
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 229
Składniki
Masło utrzyj z 1/2 szkl. cukru i 1 cukrem waniliowym. Dodaj czekoladę, 2 jajka oraz mąkę, kakao, proszek do pieczenia oraz mleko. Zmiksuj. Twaróg utrzyj z resztą cukru i cukru waniliowego. Wbij pozostałe jajka. Wsyp proszek budyniowy. Wymieszaj.
Podłużną foremkę posmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Na spodzie rozsmaruj ciemne ciasto. Nałóż na nie konfiturę. Rozsmaruj masę serową. Sernik piecz 75 minut w temp. 175oC. Wystudź i zamroź. Po rozmrożeniu ciasto udekoruj np. czekoladą.Źródło: Naj