Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik z czekoladą i nutą wiśni"
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2411
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4558
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1639
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 500
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2411
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4558
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1639
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 500
Składniki
Masło utrzyj z 1/2 szkl. cukru i 1 cukrem waniliowym. Dodaj czekoladę, 2 jajka oraz mąkę, kakao, proszek do pieczenia oraz mleko. Zmiksuj. Twaróg utrzyj z resztą cukru i cukru waniliowego. Wbij pozostałe jajka. Wsyp proszek budyniowy. Wymieszaj.
Podłużną foremkę posmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Na spodzie rozsmaruj ciemne ciasto. Nałóż na nie konfiturę. Rozsmaruj masę serową. Sernik piecz 75 minut w temp. 175oC. Wystudź i zamroź. Po rozmrożeniu ciasto udekoruj np. czekoladą.Źródło: Naj