Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sernik z jagodami"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5263
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 830
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11681
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5047
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1292
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5263
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 830
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11681
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5047
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1292
Składniki
Z mąki tortowej, cukru, masła, żółtek i łyżki zimnej wody przygotuj gładkie ciasto i wstaw do lodówki na ok. 30 minut. Potem rozwałkuj okrągły plaster i wyłóż nim dno wysmarowanej i wysypanej bułką tartą lub mąką tortownicy o średnicy 26 cm. Piecz w piekarniku w temperaturze 180° C przez 15-20 minut.
Do białek jaj dodaj szczyptę soli i całość ubij na sztywną pianę. Jagody odmroź. Kokos upraż na suchej patelni i odłóż do wystygnięcia. Wymieszaj twaróg z żółtkami i całymi jajkami. Do powstałej masy dodaj obydwa rodzaje cukru, mąkę, mąkę ziemniaczaną, skórkę z cytryny oraz sok. Pod koniec lekko wmieszaj ze sztywną pianą przygotowaną z białek i szczypty soli.
Na podpieczonym cieście rozłóż kokos i jagody. Na powierzchni rozsmaruj krem twarogowy i włóż z powrotem do piekarnika.
Ciasto piecz w temperaturze 170° C przez około 45 minut. Czas przygotowania: 100 minut
Cena porcji: ok. 5 zł Kalorie: porcja: 230 kcalŹródło: Na żywo