Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sernik z jagodami"
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 329
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14784
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1749
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17091
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 329
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14784
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1749
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17091
Składniki
Z mąki tortowej, cukru, masła, żółtek i łyżki zimnej wody przygotuj gładkie ciasto i wstaw do lodówki na ok. 30 minut. Potem rozwałkuj okrągły plaster i wyłóż nim dno wysmarowanej i wysypanej bułką tartą lub mąką tortownicy o średnicy 26 cm. Piecz w piekarniku w temperaturze 180° C przez 15-20 minut.
Do białek jaj dodaj szczyptę soli i całość ubij na sztywną pianę. Jagody odmroź. Kokos upraż na suchej patelni i odłóż do wystygnięcia. Wymieszaj twaróg z żółtkami i całymi jajkami. Do powstałej masy dodaj obydwa rodzaje cukru, mąkę, mąkę ziemniaczaną, skórkę z cytryny oraz sok. Pod koniec lekko wmieszaj ze sztywną pianą przygotowaną z białek i szczypty soli.
Na podpieczonym cieście rozłóż kokos i jagody. Na powierzchni rozsmaruj krem twarogowy i włóż z powrotem do piekarnika.
Ciasto piecz w temperaturze 170° C przez około 45 minut. Czas przygotowania: 100 minut
Cena porcji: ok. 5 zł Kalorie: porcja: 230 kcalŹródło: Na żywo