Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serowiec, a nie sernik bo w Galicji tak sie nazywa to ciasto. Przepis sprawdzony i odziedziczony po Babci.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10000
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9030
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6396
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10000
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9030
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6396
Składniki
Najlepiej zrobić w malakserze. Jajka (cale) utrzeć z cukrem (kogel mogel). Dodać masło i ser oraz mąkę ziemniaczaną i cukier waniliowy. Utrzeć aby miało konsystencję gęstej śmietany. Tortownicę (małą) posmarować masłem i posypać tartą bułką. Wlać ciasto. Można dodać rodzynki. Piec w piekarniku w temperaturze ok. 200 stopni przez 45 min.