Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ślimak drożdżowy pachnący cynamonem"
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 615
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji....
Odsłon: 51
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 102
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 615
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji....
Odsłon: 51
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 102
Składniki
<strong>Super smakują do kawki czy herbatki. Gdy się pieką, zapach cynamonu rozchodzi się po całej kuchni.</strong>
Drożdże wymieszaj z łyżką cukru i ciepłym mlekiem. Odstaw do wyrośnięcia. Masło (10 dag) stop, ostudź. Mąkę, jajka, 6 łyżek brązowego cukru i waniliowy, szczyptę soli i masło, wymieszaj.
Dodaj rozczyn, wyrabiaj, aż ciasto zacznie odchodzić od rąk. Odstaw do wyrośnięcia. Resztę cukru wymieszaj z cynamonem i kardamonem. Ciasto rozwałkuj na prostokąt grubości 1 cm.
Posmaruj resztą stopionego masła, posyp cukrem z przyprawami. Zwiń z dłuższego brzegu, pokrój na roladki. Piecz 20 min w 180°C.
<strong>Przepis przysłała Marzenna Przeorska z Otwocka.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie