Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Śliwkowa tarta z cynamonem"
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4926
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13340
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5823
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7487
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4926
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13340
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5823
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7487
Składniki
na ciasto zmiksuj blenderem, ugnieć placek i wstaw do lodówki na pół godziny. Następnie rozwałkuj go cienko na stolnicy wysypanej mąką, po czym wylep nim dno oraz brzegi blachy.
Umyte śliwki przekrój na pół i wydryluj. Posyp cukrem, cynamonem oraz szczyptą soli. Ułóż je równo na cieście skórką do dołu.
Włóż przygotowaną tartę do piekarnika rozgrzanego do 190°C i piecz na środkowej półce około 40 minut. Podawaj na ciepło.
<strong>Przepis nadesłała: Kasia Zalewska</strong>Źródło: Kurier TV