Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Śliwkowa tarta z cynamonem"
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 452
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13198
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 101
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 452
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13198
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 101
Składniki
na ciasto zmiksuj blenderem, ugnieć placek i wstaw do lodówki na pół godziny. Następnie rozwałkuj go cienko na stolnicy wysypanej mąką, po czym wylep nim dno oraz brzegi blachy.
Umyte śliwki przekrój na pół i wydryluj. Posyp cukrem, cynamonem oraz szczyptą soli. Ułóż je równo na cieście skórką do dołu.
Włóż przygotowaną tartę do piekarnika rozgrzanego do 190°C i piecz na środkowej półce około 40 minut. Podawaj na ciepło.
<strong>Przepis nadesłała: Kasia Zalewska</strong>Źródło: Kurier TV