Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Strudel wiśniowy z migdałami"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 325
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 325
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Mąkę przesiej do miski. Dodaj sól oraz ocet. Wbij jajko i powoli wlewając ok. 1/2 szkl. wody, zagnieć ciasto. Posmaruj je olejem. Przykryj lnianą ściereczką. Odłóż na godzinę. Masło stop.
Wiśnie wydryluj. Migdały posiekaj. Owoce wymieszaj z cukrem oraz migdałami. Ciasto rozwałkuj, podsypując mąką.
Placek przenieś na lnianą, dużą ściereczkę i wsuwając ręce pod spód, rozciągnij. Placek powinien być cieniuteńki. Ciasto posmaruj połową masła. Posyp tartą bułką. Rozłóż nadzienie.
Pomagając sobie ściereczką, zwiń strudel. Ułóż go na blasze przykrytej pergaminem. Posmaruj resztą masła. Piecz ok. 45 minut w temp. 190 st. Po upieczeniu oprósz cukrem pudrem.Źródło: Tina