Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Strudel wiśniowy z migdałami"
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 703
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2056
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4043
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4023
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 703
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2056
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4043
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4023
Składniki
Mąkę przesiej do miski. Dodaj sól oraz ocet. Wbij jajko i powoli wlewając ok. 1/2 szkl. wody, zagnieć ciasto. Posmaruj je olejem. Przykryj lnianą ściereczką. Odłóż na godzinę. Masło stop.
Wiśnie wydryluj. Migdały posiekaj. Owoce wymieszaj z cukrem oraz migdałami. Ciasto rozwałkuj, podsypując mąką.
Placek przenieś na lnianą, dużą ściereczkę i wsuwając ręce pod spód, rozciągnij. Placek powinien być cieniuteńki. Ciasto posmaruj połową masła. Posyp tartą bułką. Rozłóż nadzienie.
Pomagając sobie ściereczką, zwiń strudel. Ułóż go na blasze przykrytej pergaminem. Posmaruj resztą masła. Piecz ok. 45 minut w temp. 190 st. Po upieczeniu oprósz cukrem pudrem.Źródło: Tina