Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 44
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4299
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2582
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 3826
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 44
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4299
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2582
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 3826
Składniki
Jabłka obierz , pokrój na kawałki , wrzuc do garnka , dolej szklanke wody , wsyp cynamon , mieszaj do uzyskania gęstej konsystencji.
CIASTO : Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia , , przesiekaj tłuszcz, dodaj żołtka , cukier i smietanę , wszystko dokladnie zagniec. Podziel ciasto na 2 części i rozwałkuj.
Jedną częśc ułóz na blaczce , nałóż jabłka , przykryj druga częścią ciasta , nakłuj widelcem
Piec w temp. 180 stopni przez ok. 30 min.