Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1307
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 902
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1448
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1307
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 902
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1448
Składniki
Jabłka obierz , pokrój na kawałki , wrzuc do garnka , dolej szklanke wody , wsyp cynamon , mieszaj do uzyskania gęstej konsystencji.
CIASTO : Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia , , przesiekaj tłuszcz, dodaj żołtka , cukier i smietanę , wszystko dokladnie zagniec. Podziel ciasto na 2 części i rozwałkuj.
Jedną częśc ułóz na blaczce , nałóż jabłka , przykryj druga częścią ciasta , nakłuj widelcem
Piec w temp. 180 stopni przez ok. 30 min.