Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 363
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 363
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Jabłka obierz , pokrój na kawałki , wrzuc do garnka , dolej szklanke wody , wsyp cynamon , mieszaj do uzyskania gęstej konsystencji.
CIASTO : Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia , , przesiekaj tłuszcz, dodaj żołtka , cukier i smietanę , wszystko dokladnie zagniec. Podziel ciasto na 2 części i rozwałkuj.
Jedną częśc ułóz na blaczce , nałóż jabłka , przykryj druga częścią ciasta , nakłuj widelcem
Piec w temp. 180 stopni przez ok. 30 min.