Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo prosta i przepyszna szarlotka :)
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 859
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4485
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1098
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 484
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3471
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 859
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4485
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1098
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 484
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3471
Składniki
do miski wsypać mąke, kaszę manne ,cukier proszek do pieczenia oraz cukier waniliowy i dokładnie wymieszać. tak przygotowaną suchą mase podzielić na 3 części.Jabłka obrać , zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wymieszać z cynamonem i podzielić na 2 części. Blache (średniej wielkości) wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. na dno blachy wsypać jedną część suchej masy , na nią wyłożyć połowe jabłek i równomiernie posypać drugą częścią suchej masy. wyłożyć pozostałe jabłka i posypać na nich trzecią część suchej masy. na wierzch, na tarce o dużych oczkach zetrzeć dobrze schłodzone masło. Ciasto wstawić do piekarnika i piec godzinę w temperaturze 180 st.C do uzyskania pięknego złotego koloru. smacznego!!!