Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo prosta i przepyszna szarlotka :)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 995
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 121
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2173
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4184
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 995
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 121
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2173
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4184
Składniki
do miski wsypać mąke, kaszę manne ,cukier proszek do pieczenia oraz cukier waniliowy i dokładnie wymieszać. tak przygotowaną suchą mase podzielić na 3 części.Jabłka obrać , zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wymieszać z cynamonem i podzielić na 2 części. Blache (średniej wielkości) wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. na dno blachy wsypać jedną część suchej masy , na nią wyłożyć połowe jabłek i równomiernie posypać drugą częścią suchej masy. wyłożyć pozostałe jabłka i posypać na nich trzecią część suchej masy. na wierzch, na tarce o dużych oczkach zetrzeć dobrze schłodzone masło. Ciasto wstawić do piekarnika i piec godzinę w temperaturze 180 st.C do uzyskania pięknego złotego koloru. smacznego!!!