Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo prosta i przepyszna szarlotka :)
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3745
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41455
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 439
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 241
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 391
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3745
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41455
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 439
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 241
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 391
Składniki
do miski wsypać mąke, kaszę manne ,cukier proszek do pieczenia oraz cukier waniliowy i dokładnie wymieszać. tak przygotowaną suchą mase podzielić na 3 części.Jabłka obrać , zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wymieszać z cynamonem i podzielić na 2 części. Blache (średniej wielkości) wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. na dno blachy wsypać jedną część suchej masy , na nią wyłożyć połowe jabłek i równomiernie posypać drugą częścią suchej masy. wyłożyć pozostałe jabłka i posypać na nich trzecią część suchej masy. na wierzch, na tarce o dużych oczkach zetrzeć dobrze schłodzone masło. Ciasto wstawić do piekarnika i piec godzinę w temperaturze 180 st.C do uzyskania pięknego złotego koloru. smacznego!!!