Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja dzisiejsza propozycja to tarta o smaku czekoladowo - pomarańczowym. Jest to słodkie połączenie aromatu kremu czekoladowego i nieco kwaskowego dżemu pomarańczowego. Moim zdaniem to ciasto sprawdzi się doskonale na zimowe popołudnia. Tarta czekoladowo - pomarańczowa samo jej przygotowanie nie zajmuje dużo czasu. Prostota jest siłą tego wypieku.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3787
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 625
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 387
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 723
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3787
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 625
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 387
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 723
Składniki
Ciasto kruche: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Chłodzimy dwie godziny. Formę do tarty wysmarowujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Ciasto rozwałkowujemy na wielkość formy. Ciasto obciążamy grochem i folią aluminiową. Pieczemy około 15 minut w 180 stopniach. Po 15 minutach zdejmujemy groch i folię i pieczemy kolejne 30 minut ciasto. Studzimy. Krem czekoladowy: Zimną śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy śmietanfix i cukier puder. Miksujemy. Dodajemy serek mascarpone. Miksujemy. Dodajemy kakao i krem czekoladowy. Miksujemy. Krem pomarańczowy : Dżem pomarańczowy lekko gotujemy. Dodajemy żelatynę. Mieszamy. Odstawiamy na kilka minut do ostudzenia. Krem pomarańczowy smarujemy na chłodnym cieście. Studzimy. Na chłodny krem pomarańczowy smarujemy krem czekoladowy. Dowolnie dekorujemy. Chłodzimy w lodówce przez dwie godziny.