Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna tarta owocowa na bazie jogurtu naturalnego :)
        Blaszka, mikser
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35684
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1201
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6002
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35684
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1201
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6002
        
        
                Składniki
krok 1 Mąkę przesiewamy dodajemy pozostałe składniki na ciasto i zagniatamy. Wkładamy do lodówki na około 60 minut. Krok 2 Nagrzewamy piekarnik do 180°C. Krok 3 Ciasto wyjmujemy z lodówki i rozwałkowujemy. Formę do tarty smarujemy masłem i posypujemy mąką. Wykładamy formę ciastem. Potem przykrywamy je papierem do pieczenia obciążonym np. kaszą. Wstawiamy do piekarnika na 15 minut. Po tym czasie zdejmujemy papier do pieczenia z wierzchu i pieczemy przez 10 minut. Wyjmujemy i studzimy. Krok 4 Do miski dodajemy wszystkie składniki na farsz ciasta. Na ostudzone ciasto wylewamy masę jogurtową. Wkładamy tarte do piekarnika na około 30 minut. Krok 5 Jak tarta będzie gotowa i schłodzona układamy na niej owoce i wstawiamy do lodówki na 2 godziny. krok 6 Blendujemy trochę jagód z maliną i borówką dodajemy łyżeczkę cukru pudru. krok 7 Wykładamy na talerz i polewamy musem. krok 8 Zajadamy się pyszną tartą :)