Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna tarta owocowa na bazie jogurtu naturalnego :)
Blaszka, mikser
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 793
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 592
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 793
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 592
Składniki
krok 1 Mąkę przesiewamy dodajemy pozostałe składniki na ciasto i zagniatamy. Wkładamy do lodówki na około 60 minut. Krok 2 Nagrzewamy piekarnik do 180°C. Krok 3 Ciasto wyjmujemy z lodówki i rozwałkowujemy. Formę do tarty smarujemy masłem i posypujemy mąką. Wykładamy formę ciastem. Potem przykrywamy je papierem do pieczenia obciążonym np. kaszą. Wstawiamy do piekarnika na 15 minut. Po tym czasie zdejmujemy papier do pieczenia z wierzchu i pieczemy przez 10 minut. Wyjmujemy i studzimy. Krok 4 Do miski dodajemy wszystkie składniki na farsz ciasta. Na ostudzone ciasto wylewamy masę jogurtową. Wkładamy tarte do piekarnika na około 30 minut. Krok 5 Jak tarta będzie gotowa i schłodzona układamy na niej owoce i wstawiamy do lodówki na 2 godziny. krok 6 Blendujemy trochę jagód z maliną i borówką dodajemy łyżeczkę cukru pudru. krok 7 Wykładamy na talerz i polewamy musem. krok 8 Zajadamy się pyszną tartą :)