Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta z bitą śmietaną i kiwi"
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 187
Przyszła jesień a wraz z nią dynia. :) Królowa sezonu jesiennego. Pozytywnie...
Odsłon: 101
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 2335
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 187
Przyszła jesień a wraz z nią dynia. :) Królowa sezonu jesiennego. Pozytywnie...
Odsłon: 101
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 2335
Składniki
Mąkę wymieszaj z cukrem. Włóż schłodzone masło i posiekaj. Wbij żółtka, wlej śmietanę i szybko zagnieć kruche ciasto. Owiń w folię i wstaw do lodówki na pół godziny, aby ciasto skruszało. Wyłóż ciastem formę do tart o średnicy 25 cm. Nakłuj kilkakrotnie widelcem. Piecz ok. 25 minut w temp 180°C. Odstaw, aby całkowicie ostygło.
Żelatynę rozpuść w połowie szklanki wrzątku, schłodź (nie dopuść do stężenia). Ubij śmietanę z cukrem pudrem. Nie przerywając ubijania, wlewaj po jednej łyżce żelatyny. Wyłóż śmietanę na ostudzone ciasto. Obierz kiwi, pokrój w cząstki. Ułóż na cieście. Wstaw potem do lodówki, aby ciasto stężało. W sezonie letnim możesz użyć truskawek, malin, jeżyn.
Porcje 12, Przygot. 60 min, Cena 1,60 zł, Kalorie 380 kcal
Przepis przysłała Katarzyna Kosmala z CzarnolasuŹródło: Bella Relaks