Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta z bitą śmietaną i kiwi"
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 117
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 65
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 231
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 4460
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 117
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 65
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 231
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 4460
Składniki
Mąkę wymieszaj z cukrem. Włóż schłodzone masło i posiekaj. Wbij żółtka, wlej śmietanę i szybko zagnieć kruche ciasto. Owiń w folię i wstaw do lodówki na pół godziny, aby ciasto skruszało. Wyłóż ciastem formę do tart o średnicy 25 cm. Nakłuj kilkakrotnie widelcem. Piecz ok. 25 minut w temp 180°C. Odstaw, aby całkowicie ostygło.
Żelatynę rozpuść w połowie szklanki wrzątku, schłodź (nie dopuść do stężenia). Ubij śmietanę z cukrem pudrem. Nie przerywając ubijania, wlewaj po jednej łyżce żelatyny. Wyłóż śmietanę na ostudzone ciasto. Obierz kiwi, pokrój w cząstki. Ułóż na cieście. Wstaw potem do lodówki, aby ciasto stężało. W sezonie letnim możesz użyć truskawek, malin, jeżyn.
Porcje 12, Przygot. 60 min, Cena 1,60 zł, Kalorie 380 kcal
Przepis przysłała Katarzyna Kosmala z CzarnolasuŹródło: Bella Relaks