Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tęcza jabłkowo-budyniowa"
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1309
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 44
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1301
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 235
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1309
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 44
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1301
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 235
Składniki
Biszkopt: białka ubij z cukrem. Dodaj mąkę, żółtka i proszek do pieczenia. Wymieszaj. Ciasto podziel na trzy części. Jedną wymie szaj z kisielem truskawkowym, drugą z kakao. Piecz oddzielnie ok. 20 minut w temp. 180°C.
Masa jabłkowa: jabłka obierz, pokrój w kostkę. Posyp cukrem, zagotuj. Podziel na pół. Jedną część wymieszaj z galaretkę truskawkową, drugą z agrestową.
Masa budyniowa: pół szklanki mleka wymieszaj z mąkami i cukrem waniliowym. Ugotuj budyń na reszcie mleka z cukrem. Margarynę utrzyj, dodając po łyżce budyniu.
Jasny biszkopt posmaruj masą budyniową. Ułóż zieloną galaretkę. Ułóż brązowy biszkopt, pos maruj masą. Ułóż czerwoną galaretkę. Posmaruj masą, ułóż trzeci biszkopt.
Polewa: margarynę stop, ostudź. Utrzyj ze składnikami. Polej ciasto.
<strong>Czas przygotowania 70 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1,60 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie