Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tęcza jabłkowo-budyniowa"
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23038
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 999
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104846
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23038
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 999
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104846
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Składniki
Biszkopt: białka ubij z cukrem. Dodaj mąkę, żółtka i proszek do pieczenia. Wymieszaj. Ciasto podziel na trzy części. Jedną wymie szaj z kisielem truskawkowym, drugą z kakao. Piecz oddzielnie ok. 20 minut w temp. 180°C.
Masa jabłkowa: jabłka obierz, pokrój w kostkę. Posyp cukrem, zagotuj. Podziel na pół. Jedną część wymieszaj z galaretkę truskawkową, drugą z agrestową.
Masa budyniowa: pół szklanki mleka wymieszaj z mąkami i cukrem waniliowym. Ugotuj budyń na reszcie mleka z cukrem. Margarynę utrzyj, dodając po łyżce budyniu.
Jasny biszkopt posmaruj masą budyniową. Ułóż zieloną galaretkę. Ułóż brązowy biszkopt, pos maruj masą. Ułóż czerwoną galaretkę. Posmaruj masą, ułóż trzeci biszkopt.
Polewa: margarynę stop, ostudź. Utrzyj ze składnikami. Polej ciasto.
<strong>Czas przygotowania 70 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1,60 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie