Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tęczowa kostka w bitej śmietanie"
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 346
Pieczona papryka faszerowana mięsem wieprzowo-wołowym i ryżem do sprawdzony p...
Odsłon: 1042
Deser cappuccino to prawdziwa czekoladowo-kawowa uczta w pucharku. Kremowy mu...
Odsłon: 1296
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 82
Ziemniaki z marchewką do obiadu to jeden ze sposobów przemycania zdrowia do n...
Odsłon: 74
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 346
Pieczona papryka faszerowana mięsem wieprzowo-wołowym i ryżem do sprawdzony p...
Odsłon: 1042
Deser cappuccino to prawdziwa czekoladowo-kawowa uczta w pucharku. Kremowy mu...
Odsłon: 1296
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 82
Ziemniaki z marchewką do obiadu to jeden ze sposobów przemycania zdrowia do n...
Odsłon: 74
Składniki
Masa kakaowa: żelatynę namocz, rozpuść, podgrzewając. Śmietanę ubij z cukrem i kakao. Połącz z żelatyną. Tężejącą masę wymieszaj z migdałami i rozsmaruj na biszkopcie. Przykryj drugim biszkoptem.
Masa truskawkowa: żelatynę namocz, rozpuść. Śmietanę ubij z cukrem. Truskawki oczyść, połowę zmiksuj, przetrzyj przez sitko, resztę pokrój w plasterki. Śmietanę połącz z żelatyną i musem. Masę wymieszaj z plasterkami truskawek. Rozsmaruj na biszkopcie. Przykryj trzecim biszkoptem.
Masa bananowa: żelatynę namocz, rozpuść. Śmietanę ubij z cukrem. Banany obierz, 2 zmiksuj, ostatni pokrój. Śmietanę wymieszaj z musem i żelatyną. Masę połącz z kawałkami banana. Rozsmaruj na biszkopcie. Przykryj ostatnim biszkoptem. Schłodź. Posmaruj bitą śmietaną i ozdób owocami.Źródło: Naj