Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tęczowa kostka w bitej śmietanie"
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19244
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13036
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1682
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232119
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19244
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13036
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1682
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232119
Składniki
Masa kakaowa: żelatynę namocz, rozpuść, podgrzewając. Śmietanę ubij z cukrem i kakao. Połącz z żelatyną. Tężejącą masę wymieszaj z migdałami i rozsmaruj na biszkopcie. Przykryj drugim biszkoptem.
Masa truskawkowa: żelatynę namocz, rozpuść. Śmietanę ubij z cukrem. Truskawki oczyść, połowę zmiksuj, przetrzyj przez sitko, resztę pokrój w plasterki. Śmietanę połącz z żelatyną i musem. Masę wymieszaj z plasterkami truskawek. Rozsmaruj na biszkopcie. Przykryj trzecim biszkoptem.
Masa bananowa: żelatynę namocz, rozpuść. Śmietanę ubij z cukrem. Banany obierz, 2 zmiksuj, ostatni pokrój. Śmietanę wymieszaj z musem i żelatyną. Masę połącz z kawałkami banana. Rozsmaruj na biszkopcie. Przykryj ostatnim biszkoptem. Schłodź. Posmaruj bitą śmietaną i ozdób owocami.Źródło: Naj