Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tiramisu z likierem czekoladowym"
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1477
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231861
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5011
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1477
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231861
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5011
Składniki
Biszkopt: białka ubij z solą. Żółtka utrzyj z octem i proszkiem do pieczenia lub sodą. Dodaj do piany, wsyp cukry, wymieszaj. Wsyp przesiane mąki, zmiksuj. Przelej do tortownicy o śr. 26 cm, piecz 25 min w 180°C. Ostudź.
Krem: żelatynę namocz w małej ilości zimnej wody. Serek mascarpone utrzyj z mlekiem, cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Śmietanę kremówkę ubij na sztywno, połącz z masą serową. Namoczoną żelatynę podgrzej, rozpuść. Wymieszaj z kremem, dodaj posiekaną czekoladę.
Biszkopt przekrój na dwa placki. Nasącz je naparem kawowym wymieszanym z likierem. Spodnie ciasto posmaruj 2/3 kremu. Przykryj drugim plackiem, wyłóż pozostały krem. Ciasto schłodź w lodówce. Posyp kakao.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość porcji: 12. Cena za porcję: 2,30 zł.
Przepis przysłała Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie