Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tiramisu z truflami"
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1493
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1383
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 277
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1493
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1383
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 277
Składniki
Napar z kawy wymieszaj z likierem. Na dnie tortownicy ułóż blat biszkoptowy. Skrop go 1/2 kawy. Żółtka ubij z cukrem i cukrem waniliowym w gorącej kąpieli wodnej. Masę żółtkową wymieszaj z mascarpone.
Połowę kremu rozsmaruj na biszkopcie w tortownicy. Przykryj go drugim blatem. Biszkopt skrop pozostałą kawą i posmaruj resztą kremu. Na wierzchu ułóż trufle. Wstaw na 4 godziny do lodówki. Gotowe tiramisu wyjmij z tortownicy. Obficie oprósz kakao.Źródło: Tina