Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tiramisu z truflami"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1814
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1577
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1536
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1999
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1814
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1577
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1536
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1999
Składniki
Napar z kawy wymieszaj z likierem. Na dnie tortownicy ułóż blat biszkoptowy. Skrop go 1/2 kawy. Żółtka ubij z cukrem i cukrem waniliowym w gorącej kąpieli wodnej. Masę żółtkową wymieszaj z mascarpone.
Połowę kremu rozsmaruj na biszkopcie w tortownicy. Przykryj go drugim blatem. Biszkopt skrop pozostałą kawą i posmaruj resztą kremu. Na wierzchu ułóż trufle. Wstaw na 4 godziny do lodówki. Gotowe tiramisu wyjmij z tortownicy. Obficie oprósz kakao.Źródło: Tina