Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tiramisu z truflami"
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 165
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 19930
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1696
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 165
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 19930
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1696
Składniki
Napar z kawy wymieszaj z likierem. Na dnie tortownicy ułóż blat biszkoptowy. Skrop go 1/2 kawy. Żółtka ubij z cukrem i cukrem waniliowym w gorącej kąpieli wodnej. Masę żółtkową wymieszaj z mascarpone.
Połowę kremu rozsmaruj na biszkopcie w tortownicy. Przykryj go drugim blatem. Biszkopt skrop pozostałą kawą i posmaruj resztą kremu. Na wierzchu ułóż trufle. Wstaw na 4 godziny do lodówki. Gotowe tiramisu wyjmij z tortownicy. Obficie oprósz kakao.Źródło: Tina