Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tiramisu z truflami"
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1472
Polecam.
Odsłon: 254
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 66
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 260
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1472
Polecam.
Odsłon: 254
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 66
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 260
Składniki
Napar z kawy wymieszaj z likierem. Na dnie tortownicy ułóż blat biszkoptowy. Skrop go 1/2 kawy. Żółtka ubij z cukrem i cukrem waniliowym w gorącej kąpieli wodnej. Masę żółtkową wymieszaj z mascarpone.
Połowę kremu rozsmaruj na biszkopcie w tortownicy. Przykryj go drugim blatem. Biszkopt skrop pozostałą kawą i posmaruj resztą kremu. Na wierzchu ułóż trufle. Wstaw na 4 godziny do lodówki. Gotowe tiramisu wyjmij z tortownicy. Obficie oprósz kakao.Źródło: Tina