Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubione ciasto z dziecinstwa ktore robila moja mama!!!
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 65
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 65
Składniki
Galaretke ciemna i zielona rozpuszczamy w oddzielnych naczyniach ,wlewamy na talerze,wychladzamy.Owoce odsaczamy,kroimy w drobna kostke.Spod tortownicy i brzegi wykladamy aluminiowa folia.Jasne galaretki rozpuszczamy w polowie wody przewidzianej w przepisie.Gdy przestygna i zaczna tezec ,dodajemy lekko spieniona smietane ,dokladnie mieszamy.Dodajemy pokrojone w drobna kostke 2galaretki i owoce ,po wymieszaniu calosc przelewamy do sredniej wielkosci tortownicy i wstawiamy do stezenia do lodowki ,nawet na kilka godzin.Przed podaniem odpinamy bok formy ,wyjmujemy torcik z folii,przekladamy na patere kroimy w zgrabne porcje.Doskonale smakuje z bita smietana. SMACZNEGO!