Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Rafaelo pyszne i łatwe w wykonaniu
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 352
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 190
Sernik piernikowy to pyszna propozycja na świąteczny stół. Sernik jest pyszny...
Odsłon: 202
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 281
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 38
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 352
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 190
Sernik piernikowy to pyszna propozycja na świąteczny stół. Sernik jest pyszny...
Odsłon: 202
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 281
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 38
Składniki
6 jaj.,6 łyżek cukru,6łyżek mąki-----ciasto żółtka oddzielić od białek,białka ubić z6łyżkami cukru na sztywno następnie dodawać po 1 żółtku i 1łyżce mąki ubijać do wyczerpnia produktu.Upiec biszkopt w 180 st . 2 białe czekolady rozpuścić w 8 łyżkach mleka dodac wiórki kokosowe ostudzić, ubić smietanę z 2 opkowniami śnieżki dodać ostudzoną czekoladę doubitej śmietany,oraz migdały w płatkach wyłożyć na biszkopt