Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Torcik serowy bez pieczenia"
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1784
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14342
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19468
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13142
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1784
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14342
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19468
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13142
Składniki
Czas przygotowania 65 minut. Cena jednej porcji 1,30 zł
Dno tortownicy o średnicy 24 cm wykładamy blatem biszkoptowym. Galaretki rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody i odstawiamy do wystygnięcia. Jagody przebieramy i płuczemy.
Żelatynę zalewamy połową szklanki zimnej wody. Gdy napęcznieje, wstawiamy do miseczki z gorącą wodą i, mieszając, rozpuszczamy.
Jajka miksujemy z cukrem pudrem na puszystą masę. Partiami dodajemy twaróg, miksując na wolnych obrotach. Wrzucamy miąższ z laski wanilii. Do masy serowej wlewamy rozpuszczoną, chłodną żelatynę. Mieszamy.
Ser wykładamy do tortownicy i równomiernie rozprowadzamy. Wstawiamy do lodówki na co najmniej 30 minut. Po tym czasie posypujemy jagodami. Zalewamy tężejącą galaretką i ponownie wstawiamy na dwie-trzy godziny do lodówki.
Wartość odżywcza 1 porcji189 kcal Białko 7,5 g/Tłuszcz 8 g/Węglowodany 27 gŹródło: Rewia