Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Torcik serowy bez pieczenia"
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 104
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 160
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2567
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 104
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 160
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2567
Składniki
Czas przygotowania 65 minut. Cena jednej porcji 1,30 zł
Dno tortownicy o średnicy 24 cm wykładamy blatem biszkoptowym. Galaretki rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody i odstawiamy do wystygnięcia. Jagody przebieramy i płuczemy.
Żelatynę zalewamy połową szklanki zimnej wody. Gdy napęcznieje, wstawiamy do miseczki z gorącą wodą i, mieszając, rozpuszczamy.
Jajka miksujemy z cukrem pudrem na puszystą masę. Partiami dodajemy twaróg, miksując na wolnych obrotach. Wrzucamy miąższ z laski wanilii. Do masy serowej wlewamy rozpuszczoną, chłodną żelatynę. Mieszamy.
Ser wykładamy do tortownicy i równomiernie rozprowadzamy. Wstawiamy do lodówki na co najmniej 30 minut. Po tym czasie posypujemy jagodami. Zalewamy tężejącą galaretką i ponownie wstawiamy na dwie-trzy godziny do lodówki.
Wartość odżywcza 1 porcji189 kcal Białko 7,5 g/Tłuszcz 8 g/Węglowodany 27 gŹródło: Rewia