Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Torcik z pomarańczową pianką"
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22645
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14981
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4755
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44846
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 661
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 716
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22645
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14981
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4755
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44846
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 661
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 716
Składniki
Wyłóż tortownicę papierem. W rondelku rozpuść czekoladę i przestudź ją. Wlej do tortownicy, a potem wstaw do lodówki.
Żelatynę rozpuść w połowie szklanki ciepłej wody, wymieszaj. Z jednej pomarańczy zetrzyj skórkę, z drugiej odkrój paseczki skórki. Resztę owoców obierz i wyciśnij z nich sok.
Oddziel żółtka od białek. Utrzyj masę z żółtek i większej połowy cukru. Podgrzej sok z pomarańczy i startą skórkę. W soku rozpuść żelatynę, poczekaj, aż wystygnie i dodaj do piany z żółtek.
Ubij pianę z białek, ubij też na sztywno śmietankę. Zmiksuj twaróg, dodając do niego najpierw masę żółtkową z żelatyną, a potem ubitą śmietankę. Wlej masę do tortownicy, schłódź.
Do rondelka wlej trochę wody, dodaj resztę cukru i zagotuj. Przez chwilę gotuj w tym plastry pomarańczy i paski ze skórki. Udekoruj nimi tort.
Czas przygotowania: 70 minut
Cena porcji: ok. 4 zł Kalorie: porcja 253 kcalŹródło: Na żywo