Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tort czekoladowo-kokosowy"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3358
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 599
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3730
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 293
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 505
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3358
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 599
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3730
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 293
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 505
Składniki
Przygotować ciasto: 4 białka ubić. Żółtka ubić z cukrem na parze. Połączyć z białkami, mąkami, kakao i proszkiem. Piec 30 minut w 180°C. Ostudzić. Resztę białek ubić z cukrem pudrem. Wymieszać z wiórkami. Rozsmarować w wyłożonej pergaminem tortownicy. Upiec w temp. 160°C.
Przygotować masę. W podgrzanej śmietance rozpuścić czekolady. Schłodzić. Ubić, wymieszać ze spirytusem. Wiśnie odcedzić. Sok zagotować, zagęścić kisielem rozmieszanym w małej ilości wody. Włożyć wiśnie, wymieszać.
Biszkopt przeciąć. Dół posmarować masą wiśniową. Odstawić do wystygnięcia. Posmarować połową masy czekoladowej, przykryć kokosanką, posmarować masą czekoladową (odłożyć 2-3 łyżki). Przykryć ciastem. Następnie masą posmarować boki tortu. Schłodzić.
ok. 85 minut
Wierzch tortu posmarować gotową polewą czekoladową i ozdobić fantazyjnie, np. wisienkami.Źródło: Twoje Imperium