Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tort czekoladowo-kokosowy"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117857
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8291
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3082
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2004
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1483
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117857
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8291
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3082
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2004
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1483
Składniki
Przygotować ciasto: 4 białka ubić. Żółtka ubić z cukrem na parze. Połączyć z białkami, mąkami, kakao i proszkiem. Piec 30 minut w 180°C. Ostudzić. Resztę białek ubić z cukrem pudrem. Wymieszać z wiórkami. Rozsmarować w wyłożonej pergaminem tortownicy. Upiec w temp. 160°C.
Przygotować masę. W podgrzanej śmietance rozpuścić czekolady. Schłodzić. Ubić, wymieszać ze spirytusem. Wiśnie odcedzić. Sok zagotować, zagęścić kisielem rozmieszanym w małej ilości wody. Włożyć wiśnie, wymieszać.
Biszkopt przeciąć. Dół posmarować masą wiśniową. Odstawić do wystygnięcia. Posmarować połową masy czekoladowej, przykryć kokosanką, posmarować masą czekoladową (odłożyć 2-3 łyżki). Przykryć ciastem. Następnie masą posmarować boki tortu. Schłodzić.
ok. 85 minut
Wierzch tortu posmarować gotową polewą czekoladową i ozdobić fantazyjnie, np. wisienkami.Źródło: Twoje Imperium