Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tort czekoladowo-miętowy"
Zdecydowanie jeden z najlepszych wypieków chleba jaki udało mi się stworzyć....
Odsłon: 107
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 11026
Zdecydowanie jeden z najlepszych wypieków chleba jaki udało mi się stworzyć....
Odsłon: 107
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 11026
Składniki
Masło utrzeć z cukrem pudrem. Dalej ucierając, kolejno dodawać po jednym żółtku oraz przesianą mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać ubitą na sztywno pianę z białek. Ciasto piec 40 minut (185°C). Ostudzić. Pokroić na cztery krążki.
Żelatynę namoczyć. Gdy spęcznieje, rozpuścić, podgrzewając. Schłodzoną śmietankę ubić z cukrem waniliowym. Dodać krople i posiekane listki mięty. Połączyć z żelatyną. Tężejącym kremem przełożyć ciasto. Posmarować też wierzch i boki. Schłodzić.
Przed podaniem tort ozdobić. Posmarowaną śmietaną zewnętrzną część można posypać tartą czekoladą deserową.
<strong>: ok. 85 minut.</strong>Źródło: Twoje Imperium