Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tort czekoladowo-miętowy"
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 617
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 3345
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 602
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 617
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 3345
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 602
Składniki
Masło utrzeć z cukrem pudrem. Dalej ucierając, kolejno dodawać po jednym żółtku oraz przesianą mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać ubitą na sztywno pianę z białek. Ciasto piec 40 minut (185°C). Ostudzić. Pokroić na cztery krążki.
Żelatynę namoczyć. Gdy spęcznieje, rozpuścić, podgrzewając. Schłodzoną śmietankę ubić z cukrem waniliowym. Dodać krople i posiekane listki mięty. Połączyć z żelatyną. Tężejącym kremem przełożyć ciasto. Posmarować też wierzch i boki. Schłodzić.
Przed podaniem tort ozdobić. Posmarowaną śmietaną zewnętrzną część można posypać tartą czekoladą deserową.
<strong>: ok. 85 minut.</strong>Źródło: Twoje Imperium