Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35900
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1268
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1779
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35900
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1268
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1779
        
        Składniki
Biszkopty zetrzec na tarce albo do malaksera(trochę odłożyc do posypania wierzchu).Dodac masło i wyrobic.Dno tortownicy wyłożyc papierem do ciast,wyłożyc masę i dobrze ugniesc.Przygotowac galaretkę z połowy wody podanej na opakowaniu,ostudzic.Serki włożyc do wysokiego naczynia dodac wyciśnięty sok z cytryny,zimną galaretkę,wymieszac.Dodac ubitą śmietanę i delikatnie wymieszac.(masa ma byc nie za słodka,winna).Masę wylac na spód posypac tartymi biszkoptami i do lodówki na 5-6godz.Ja osobiscie zostawiam na całą noc do lodówki.