Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto mieszane rózgą, polane czekoladą, gotowe w godzinę. Wilgotne i...
Odsłon: 133
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami
Odsłon: 635
klasyczne danie z przepisu babci - tanie, proste i szybkie
Odsłon: 143
Proste ciasto mieszane rózgą, polane czekoladą, gotowe w godzinę. Wilgotne i...
Odsłon: 133
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami
Odsłon: 635
klasyczne danie z przepisu babci - tanie, proste i szybkie
Odsłon: 143
Składniki
Przygotować ciasto: : Białka ubić na sztywno z wodą,dodając cukier nadal ubijając.Dodać orzechy,delikatnie wymieszać.Tortownice wyłożyć papierem do pieczenia.Masę podzielić na 3 części.Kolejno wkładać do tortownicy.Każdy krążek piec 12-15 min. w tem.180 stopni.
Przygotować masę lodową: żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym dodać kawę i lekko wymieszać.Białka i śmietanę osobno ubić na sztywno delikatnie wymieszać z masa żółtkowo-kawową.
W tortownicy ułożyć krążek ciasta,masę,2 krążek,masę,przykryć 3 krążkiem i wyłożyć resztę masy.Tort wstawić na noc do zamrażalnika.Przed podaniem udekorować np.kakao,bita śmietaną i owocami. PODZIELIC SOBIE TA MASE LODOWA TAK ZEBY STARCZYLA NA 3 WARSTWY!!!!!!