Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tort marchewkowy"
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2773
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1292
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 746
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 96
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2773
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1292
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 746
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 96
Składniki
Marchewkę obierz i zetrzyj na drobnej tarce. Cytrynę sparz, zetrzyj skórkę i połącz z marchewką.
Mąkę wymieszaj z migdałami i proszkiem do pieczenia. Oddziel białka od żółtek. Z białek ubij sztywną pianę. Delikatnie połącz z żółtkami, cukrem, marchwią oraz mąką z migdałami.
Masę przelej do tortownicy. Piecz przez ok. godzinę w temp. 190 st. C. Marcepan zmiksuj na gładką masę z kremówką. W innym naczyniu rozpulchnij masło mikserem i dodawaj je partiami do masy marcepanowej.
Pod koniec miksowania dodaj cukier puder i sok z cytryny. Wystudź ciasto i przekrój je w poprzek na pół. Przełóż kremem i udekoruj nim górę i boki ciasta.
Czas przygotowania: 90 minut 560 kcal/1 porcja.Źródło: Tele Tydzień