Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tort śmietankowy"
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5052
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13602
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5886
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7679
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5052
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13602
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5886
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7679
Składniki
Ponadto: sok z cytryny, cukier, 4 kubki po 330 ml kremówki, 2 opakowania nadziewanych rurek ciemnych i jasnych, opakowanie cukierków lentilek.
Biszkopt jasny: białka ubij na sztywno, dodaj żółtka, ubijając, stopniowo wsypuj cukier. Dodaj po łyżce mąkę z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszaj. Piecz ok. 30 min w 180°C.
Biszkopt ciemny: przygotuj w ten sam sposób, dodając po cukrze kakao. Upiecz. Ostudzone biszkopty przekrój na dwa krążki.
Sok z cytryny wymieszaj z niewielką ilością cukru i przegotowaną wodą. Kremówki ubij na sztywno. Ułóż jasny biszkopt, nasącz ponczem. Posmaruj kremem śmietanowym.
Ułóż ciemny biszkopt, nasącz, ułóż śmietanę. Tak postępuj z resztą placków. Boki i wierzch tortu posmaruj śmietana. Boki obłóż rurkami, wierzch posyp lentilkami.
Czas przygotowania 70 min. Ilość porcji 10. Cena za porcję 2,80 zł.
Przepis przysłała Marta Sztabińska z Grajewa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie