Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tort śmietanowy z porzeczkami"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9546
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4429
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 182
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20808
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9546
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4429
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 182
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20808
Składniki
Biszkopt: jajka ubij z cukrem. Dodaj przesiane mąki, połącz. Wlej do tortownicy (śr. 23 cm). Piecz 30 min w 170°C.
Krem: kremówkę i cukier ubij, dodaj mascarpone. Żelatynę namocz i podgrzej w małej ilości wody. Porzeczki zmiksuj, przetrzyj przez sito. Dodaj żelatynę, połącz. Wymieszaj z 2/3 masy. Schłodź.
Biszkopt przekrój na 3 blaty, nasącz herbatą. Spód posmaruj kremem porzeczkowym, ułóż ciasto. Posma ruj konfiturą, ułóż ciasto. Posmaruj kremem śmietanowym. Udekoruj.Źródło: Chwila dla Ciebie