Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tort śmietanowy z porzeczkami"
Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnych zrębkach olcha/buk.
Odsłon: 19
Świąteczne smaki.
Odsłon: 57
Ciasto Śnieżynka bez pieczenia jest banalne w wykonaniu, nie potrzebujesz do...
Odsłon: 1033
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 47009
Roladki mięsne to danie, które łączy w sobie delikatność mięsa, wyrazisty sma...
Odsłon: 65
Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnych zrębkach olcha/buk.
Odsłon: 19
Świąteczne smaki.
Odsłon: 57
Ciasto Śnieżynka bez pieczenia jest banalne w wykonaniu, nie potrzebujesz do...
Odsłon: 1033
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 47009
Roladki mięsne to danie, które łączy w sobie delikatność mięsa, wyrazisty sma...
Odsłon: 65
Składniki
Biszkopt: jajka ubij z cukrem. Dodaj przesiane mąki, połącz. Wlej do tortownicy (śr. 23 cm). Piecz 30 min w 170°C.
Krem: kremówkę i cukier ubij, dodaj mascarpone. Żelatynę namocz i podgrzej w małej ilości wody. Porzeczki zmiksuj, przetrzyj przez sito. Dodaj żelatynę, połącz. Wymieszaj z 2/3 masy. Schłodź.
Biszkopt przekrój na 3 blaty, nasącz herbatą. Spód posmaruj kremem porzeczkowym, ułóż ciasto. Posma ruj konfiturą, ułóż ciasto. Posmaruj kremem śmietanowym. Udekoruj.Źródło: Chwila dla Ciebie