Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tort śmietanowy z porzeczkami"
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 175
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4386
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11918
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6791
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5599
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 175
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4386
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11918
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6791
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5599
Składniki
Biszkopt: jajka ubij z cukrem. Dodaj przesiane mąki, połącz. Wlej do tortownicy (śr. 23 cm). Piecz 30 min w 170°C.
Krem: kremówkę i cukier ubij, dodaj mascarpone. Żelatynę namocz i podgrzej w małej ilości wody. Porzeczki zmiksuj, przetrzyj przez sito. Dodaj żelatynę, połącz. Wymieszaj z 2/3 masy. Schłodź.
Biszkopt przekrój na 3 blaty, nasącz herbatą. Spód posmaruj kremem porzeczkowym, ułóż ciasto. Posma ruj konfiturą, ułóż ciasto. Posmaruj kremem śmietanowym. Udekoruj.Źródło: Chwila dla Ciebie