Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Truskawkowy torcik"
Smaczna i prosta w przygotowaniu pizza , którą uwielbiają mali i duzi smakosz...
Odsłon: 47
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego przepisu są bazą do...
Odsłon: 68
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 53
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 243
Przyszła jesień a wraz z nią dynia. :) Królowa sezonu jesiennego. Pozytywnie...
Odsłon: 105
Smaczna i prosta w przygotowaniu pizza , którą uwielbiają mali i duzi smakosz...
Odsłon: 47
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego przepisu są bazą do...
Odsłon: 68
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 53
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 243
Przyszła jesień a wraz z nią dynia. :) Królowa sezonu jesiennego. Pozytywnie...
Odsłon: 105
Składniki
Rozbij jajka, oddzielając żółtka od białek. Miękkie masło ubij z jedną trzecią cukru. Dodawaj stopniowo żółtka.
Z reszty cukru i białek ubij sztywną pianę. Wymieszaj w misie migdały z mączką kokosową i drobno posiekaną czekoladą. Do kremu z żółtek dokładaj na przemian pianę z białek i sypką mieszankę.
Ciasto wlej do tortownicy i wstaw na około 35 minut do piekarnika rozgrzanego do 170°C.
Zetnij wierzch ostudzonego placka, a następnie owiń ciasto pasem folii aluminiowej, formując wyższą krawędź. Posmaruj je marmoladą i ułóż oczyszczone, pokrojone w kawałki truskawki.
Zalej owoce galaretką przygotowaną według instrukcji na opakowaniu i odstaw w chłodne miejsce do stężenia.
Przed podaniem zdejmij pasek folii i rozprowadź na torcie sztywną ubitą śmietanę. Udekoruj deser wiórkami czekoladowymi.Źródło: Kurier TV