Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Truskawkowy torcik"
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2409
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4555
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1634
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 495
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2409
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4555
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1634
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 495
Składniki
Rozbij jajka, oddzielając żółtka od białek. Miękkie masło ubij z jedną trzecią cukru. Dodawaj stopniowo żółtka.
Z reszty cukru i białek ubij sztywną pianę. Wymieszaj w misie migdały z mączką kokosową i drobno posiekaną czekoladą. Do kremu z żółtek dokładaj na przemian pianę z białek i sypką mieszankę.
Ciasto wlej do tortownicy i wstaw na około 35 minut do piekarnika rozgrzanego do 170°C.
Zetnij wierzch ostudzonego placka, a następnie owiń ciasto pasem folii aluminiowej, formując wyższą krawędź. Posmaruj je marmoladą i ułóż oczyszczone, pokrojone w kawałki truskawki.
Zalej owoce galaretką przygotowaną według instrukcji na opakowaniu i odstaw w chłodne miejsce do stężenia.
Przed podaniem zdejmij pasek folii i rozprowadź na torcie sztywną ubitą śmietanę. Udekoruj deser wiórkami czekoladowymi.Źródło: Kurier TV