Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wuzetka z kremem śmietanowym"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3701
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3799
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 363
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 670
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3701
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3799
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 363
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 670
Składniki
Umyte jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z cukrem. Białka ubij, połowę domieszaj do masy żółtkowej. Mąkę przesiej z kakao i proszkiem do pieczenia. Połącz z masą jajeczną i resztą piany. Ciasto rozsmaruj na niewielkiej blasze wyłożonej pergaminem. Piecz ok. 40 minut w 180 st. Ciasto wystudź, rozetnij na 3 placki.
Masło utrzyj z cukrem pudrem. Kiedy masa będzie puszysta i jasnokremowa, porcjami dodawaj śmietanę, ucierając na jednolity krem. Wymieszaj go z bakaliami i przełóż nim placki. Polewę stop wg przepisu. Posmaruj nią wierzch ciasta. Udekoruj wiórkami.Źródło: Tina