Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wuzetka z kremem śmietanowym"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1377
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113605
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1377
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113605
Składniki
Umyte jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z cukrem. Białka ubij, połowę domieszaj do masy żółtkowej. Mąkę przesiej z kakao i proszkiem do pieczenia. Połącz z masą jajeczną i resztą piany. Ciasto rozsmaruj na niewielkiej blasze wyłożonej pergaminem. Piecz ok. 40 minut w 180 st. Ciasto wystudź, rozetnij na 3 placki.
Masło utrzyj z cukrem pudrem. Kiedy masa będzie puszysta i jasnokremowa, porcjami dodawaj śmietanę, ucierając na jednolity krem. Wymieszaj go z bakaliami i przełóż nim placki. Polewę stop wg przepisu. Posmaruj nią wierzch ciasta. Udekoruj wiórkami.Źródło: Tina