Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny sernik ! Polecam i życzę smacznego ! :)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13560
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 910
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13560
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 910
Składniki
Twaróg, olej, mleko, budyń, sok z cytryny i ¾ szklanki cukru zmiksować. Z mąki, margaryny, żółtek, proszku do pieczenia, ½ szklanki cukru i cukru waniliowego zagnieść ciasto. Na prostokątną blachę o wymiarach 25 na 36 cm najpierw wykładamy ciasto, potem zmiksowany twaróg wymieszany z pokrojonymi w kostkę brzoskwiniami. Piec około 40-45 minut w temperaturze 160-170 °C. Na 15 minut przed końcem pieczenia ubić pianę z 3 białek i ½ szklanki cukru i wyłożyć ją na ciasto. Smacznego