Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Żywiecki miodownik z kremem z kaszy manny"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1348
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1348
Składniki
Margarynę stop razem z miodem oraz cukrem. Wystudź. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia oraz jajka. Zagnieć ciasto. Podziel je na 5 równych porcji.
Przygotuj 5 jednakowych blach. Wyłóż je pergaminem i wylep ciastem. Placki kolejno wstawiaj do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. Piecz po około 15 minut. Placki wystudź na blachach, a następnie ostrożnie wyjmij.
Mleko zagotuj, wsyp kaszkę. Mieszając, gotuj, aż zgęstnieje. Odstaw do wystudzenia. Do zimnej kaszki małymi porcjami dodawaj cukier puder oraz masło roślinne, ucierając drewnianą pałką na puszysty krem.
Placki przełóż przygotowanym kremem. Posmaruj też wierzch ciasta. Odstaw je na noc (a jeszcze lepiej na dobę), aby miodowe placki zrobiły się miękkie.
Gotowe ciasto udekoruj kratką z bitej śmietany oraz różowymi perełkami cukrowymi. Do przełożenia placków możesz wykorzystać także gęsty budyń albo krem karpatowy.Źródło: Tina